Overwaarde verzilveren en gebruiken om zorgeloos te rusten & genieten!

Bent u een gepensioneerde die hard heeft gewerkt en nu de vruchten van zijn arbeid wil plukken door eindelijk te kunnen rusten en genieten? Heeft u al eens gedacht aan het gebruik van uw overwaarde om uw dromen waar te maken? 


Wat is overwaarde?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te weten wat overwaarde precies is. Overwaarde ontstaat wanneer de waarde van uw huis hoger is dan de resterende hypotheekschuld. Met andere woorden, als u uw huis zou verkopen, zou u meer geld krijgen dan het bedrag dat u nog verschuldigd bent aan de hypotheekverstrekker. Perfect om te gebruiken voor mooie dingen!


Hoe kunt u uw overwaarde verzilveren?

Er zijn verschillende manieren om uw overwaarde te verzilveren, afhankelijk van uw behoeften en doelen. Een mooie manier is om uw huis te verkopen en vervolgens het huis terug te huren. U blijft wonen in de vertrouwde buurt waar u al jaren woont. Maar wordt wel de eigenaar van de overwaarde van uw huis.


Een andere optie is hypothecaire herfinanciering, waarbij u uw bestaande hypotheek vervangt door een nieuwe lening met een hoger bedrag dan de huidige hypotheekschuld. Dit kan betekenen dat u maandelijks meer betaalt, maar het biedt wel extra ruimte voor uw plannen om meer rust en vrijheid te maken. Het is alleen wel erg belangrijk om rekening te houden met de bijkomende kosten van hypothecaire herfinanciering.

{{cta-banner}}


Welke manier past het best bij u?

Welke manier van verzilveren van uw overwaarde het beste past bij u, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Als u nog steeds wilt blijven wonen in uw huidige huis en de lusten van uw harde werk wilt plukken terwijl u er nog steeds woont, kunnen beide opties een goede keuze zijn namelijk. Wij adviseren daarom om goed te kijken naar wat u met de overwaarde wilt gaan doen. En of de extra kosten het waard zijn voor de jaren dat u nog in het huis wilt blijven wonen.


Wat kunt u doen met uw verzilverde overwaarde?

Als u eenmaal uw overwaarde heeft verzilverd, zijn er verschillende manieren om het geld te gebruiken om tot rust te komen of dromen waar te maken. U kunt bijvoorbeeld dat vakantiehuisje kopen dat u altijd al wilde hebben, of uw reis rond de wereld maken die u altijd al heeft willen doen, bijvoorbeeld in een nieuwe camper. Of misschien wilt u geld opzij zetten voor onverwachte medische kosten, of om uw pensioeninkomen aan te vullen.


Het verzilveren van uw overwaarde geeft u de mogelijkheid om meer te genieten en tot rust te komen op de manier dat u zelf wilt. Dat terwijl u uw eigen hard verdiende geld op een slimme manier gebruikt. Overweeg daarom eens de optie om uw huis te verkopen en terug te huren. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Heeft u al een financieel adviseur? Bespreek het ook met hem of haar, om altijd tot de beste beslissing te komen. 


Wilt u een gratis advies gesprek ontvangen? Neem dan contact op met Serphos.

{{cta-form}}

Staat uw vraag er niet tussen?

neem contact op
Ouder echtpaar kijkt naar buiten

Liever direct contact? Laat u terugbellen.

Bedankt voor uw terugbelverzoek, wij nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.