De beslissing om uw huis te verkopen wekt vragen op

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen die wij binnen krijgen.

Is een tweede hypotheek een alternatief?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kan een tweede hypotheek een alternatief zijn. Als u uw woning verkoopt en terug huurt via Serphos krijgt u bijna de gehele waarde, incl. overwaarde tot uw beschikking minus een eventuele openstaande (hypotheek)schuld. In geval van een tweede hypotheek, kunt u doorgaans een deel van de overwaarde opnemen.

Als ik mijn huis verkoop, heb ik mijn huis dan verkocht aan een investeerder?

Ja, tot u het huurcontact opzegt en de woning verlaat. Dan verhuren de woning niet opnieuw aan een derde. De woning komt ter verkoop beschikbaar op de markt, eventueel na onderhoud en/of verbouwing.

Mijn huis heeft flink achterstallig onderhoud. Is dat een probleem?

Zeker niet. Achterstallig onderhoud staat een verkoop niet in de weg. Wij kopen zeer regelmatig huizen met achterstallig tot zeer achterstallig onderhoud. In de koopakte nemen we zelfs een vrijwaring op ten aanzien van verborgen gebreken.

Wat zijn de te betalen kosten?

Serphos betaalt alle vereiste kosten die nodig zijn voor de verkoop en terughuur van uw woning, u hoeft zelf dus niets te betalen. Eventuele kosten voor het inschakelen van uw eigen adviseurs komen wel voor uw eigen rekening.

Wat gebeurt er met de woning als ik de huur opzeg?

Wij verhuren de woning in principe niet opnieuw aan een derde. De woning komt ter verkoop beschikbaar op de markt, eventueel na onderhoud en/of verbouwing.

Wat is het voordeel als de huur hoger is dan mijn huidige hypotheeklast?

Het voordeel is dat u nu een vrij besteedbaar vermogen heeft waarvan u zelf kunt bepalen wat en wanneer u daar iets mee wilt doen. Verder biedt de huur u flexibiliteit in uw woonsituatie. U kunt vrij verhuizen zonder risico dat u eventueel moet verkopen in een dalende huizenmarkt.

Worden er huurverhogingen doorgevoerd?

Wij gaan met u een huurovereenkomst aan waarin we de looptijd van de huur opnemen waarbij de hoogte van de huur voor die looptijd vaststaat. Zoals dat ook bij een lening, hypotheek, etc. gebruikelijk is. Na de afgesproken looptijd passen we dan de wettelijke toegestane prijsindexaties toe. Zo weet u en wij waar we aan toe zijn.

Hoe financiert Serphos de aankoop van mijn woning?

Wij verkrijgen voornamelijk financieringen via lokale (private) investeerders, voor hun is het dikwijls interessanter om in woningen in de regio te investeren dan dat ze hun geld op een spaarrekening bij de bank hebben staan.

toon alle
toon minder

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

neem contact op