Huis verkopen en terughuren versus hypothecaire leningen

Bent u eigenaar van een huis, maar overweegt u te verkopen om wat extra geld vrij te maken? Overweeg dan de voordelen van het verkopen van uw huis en het weer terug huren. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die tijdelijk meer financiële middelen nodig hebben, maar geen zorgen willen maken over het beheer en onderhoud van het huis.


Wat is verkoop en terughuur van uw huis?

Verkoop en terughuur is een overeenkomst waarbij een huiseigenaar zijn of haar eigendom verkoopt aan een investeerder of bedrijf en vervolgens het eigendom blijft huren van de koper. De koper wordt dan de nieuwe eigenaar van het pand en de huurder zal maandelijks huur betalen om het huis te bewonen.


Voor- en nadelen van het verkopen en terughuren van uw huis

Er zijn verschillende voordelen als u denkt aan het verkopen en terughuren van uw woning , zoals directe toegang tot meer geld zonder dat u uw huis daadwerkelijk hoeft te verlaten. U kunt zelfs uw huis blijven bewonen zonder zorgen te maken over onderhoud of belastingszaken rondom de woning. Bovendien zijn er ook geen kosten voor huizenverkoop en aankoop. En het allermooiste is, het gaat dikwijls sneller dan via een makelaar!

{{cta-banner}}

Hypothecaire lening

Hoewel er voordelen zijn aan het verkopen en terughuren van uw woning, is het belangrijk om ook de optie van een hypothecaire lening te overwegen. Dit is een financiele mogelijkheid waarbij u geld kunt lenen in ruil voor een hypotheek op uw huis als onderpand. Het bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals hoeveel uw schuld of waarde de woning heeft op dit moment.


Een van de belangrijkste voordelen van een hypothecaire lening is dat het u de controle houdt over het huis en uw woning niet uit handen geeft. Daarnaast zullen de rentetarieven meestal lager zijn dan bij andere soorten leningen. En er bestaan verschillende soorten hypotheken om verder op te specificeren wat u daadwerkelijk nodig heeft.


Let goed op dat u de hypotheekrentes goed in de gaten houdt. Hypotheekrentes kunnen omhoog gaan na verloop van tijd, wat een risico kan worden.


Overwegen

Of u nu gaat voor verkoop en terughuur of voor de hypothecaire lening, het belangrijkste is het maken van de beste keuze voor u en uw situatie. Het is het allerbelangrijkste om alle voor- en nadelen van de opties te bespreken voordat u uw definitieve keuze maakt.


Als u nog vragen of hulp nodig hebt bij het beslissen tussen verkoop en terughuur en de hypothecaire lening, dan kunt u altijd terecht bij Serphos om u hierbij te helpen. Wilt u een gratis advies gesprek ontvangen? Neem dan contact op.

Staat uw vraag er niet tussen?

neem contact op
Ouder echtpaar kijkt naar buiten

Liever direct contact? Laat u terugbellen.

Bedankt voor uw terugbelverzoek, wij nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Is een tweede hypotheek een alternatief?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kan een tweede hypotheek een alternatief zijn. Als u uw woning verkoopt en terug huurt via Serphos krijgt u bijna de gehele waarde, incl. overwaarde tot uw beschikking minus een eventuele openstaande (hypotheek)schuld. In geval van een tweede hypotheek, kunt u doorgaans een deel van de overwaarde opnemen.

Hoe financiert Serphos de aankoop van mijn woning?

Wij verkrijgen voornamelijk financieringen via lokale (private) investeerders, voor hun is het dikwijls interessanter om in woningen in de regio te investeren dan dat ze hun geld op een spaarrekening bij de bank hebben staan.

Wat is het voordeel als de huur hoger is dan mijn huidige hypotheeklast?

Het voordeel is dat u nu een vrij besteedbaar vermogen heeft waarvan u zelf kunt bepalen wat en wanneer u daar iets mee wilt doen. Verder biedt de huur u flexibiliteit in uw woonsituatie. U kunt vrij verhuizen zonder risico dat u eventueel moet verkopen in een dalende huizenmarkt.