Ontdek waarom het verkopen en terughuren van uw huis een slimme zet is

Bent u eigenaar van een woning en wilt u uw dromen waar maken door bijvoorbeeld een mooie reis? Dan kan het verkopen en terughuren van uw huis een slimme zet zijn. In dit artikel leggen we uit wat het verkopen en terughuren van uw huis inhoudt, waarom het voordelen heeft en waar u op moet letten bij het overwegen van deze optie.Wat is het verkopen en terughuren van uw huis?

Het verkopen en terughuren van uw huis is een financiële transactie waarbij u uw huis verkoopt aan een koper en het vervolgens terug huurt. Hierdoor krijgt u een bedrag dat u kunt gebruiken om bijvoorbeeld een grote reis te maken, schulden af te lossen, uw pensioen aan te vullen of te investeren in een nieuw bedrijf.


Het verkopen en terughuren van uw huis kan op verschillende manieren worden gedaan. Een van de meest voorkomende methoden is via een organisatie als Serphos, die gespecialiseerd is in het kopen en verhuren van huizen.


De voordelen van het verkopen en terughuren van uw huis

Verbetering van uw financiële situatie

Door het verkopen en terughuren van uw huis kunt u een flinke som geld ontvangen. Dit geld kunt u gebruiken om schulden af te lossen, te investeren in een nieuw bedrijf, uw pensioen aan te vullen of andere doelen te bereiken. Hierdoor kunt u uw financiële situatie verbeteren en stress verminderen.


Behoud van uw woning

Een van de voordelen van het verkopen en terughuren van uw huis is dat u uw woning kunt behouden. Hierdoor hoeft u niet op zoek te gaan naar een nieuwe woning en kunt u blijven wonen op uw vertrouwde plek.


Geen gedoe met onderhoud en reparaties

Als u uw huis verkoopt en terug huurt, bent u niet langer verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties aan uw woning. Dit wordt nu gedaan door de nieuwe eigenaar. Dit kan een groot voordeel zijn als u geen zin heeft in de verantwoordelijkheden die komen kijken bij het onderhoud van een huis.


Flexibiliteit en vrijheid

Een ander voordeel van het verkopen en terughuren van uw huis is dat u meer flexibiliteit en vrijheid heeft. U kunt het geld gebruiken voor wat u maar wilt en u hoeft zich geen zorgen te maken over hypotheeklasten of onderhoud. Hierdoor kunt u zich meer concentreren op andere dingen in uw leven.

{{cta-banner}}


Waar moet u op letten bij het verkopen en terughuren van uw huis?

Als u overweegt om uw huis te verkopen en terug te huren, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten:


Kosten en voorwaarden

Het is belangrijk om de kosten en voorwaarden van de verkoop goed te begrijpen voordat u beslist om uw huis te verkopen en terug te huren. Dit kan variëren van de verkoopprijs van uw huis tot de huur die u moet betalen.


Vertrouwen in de koper

Als u uw huis verkoopt en terug huurt, moet u erop kunnen vertrouwen dat de nieuwe eigenaar zijn verplichtingen nakomt. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare koper te vinden en om eventuele contracten en voorwaarden goed te lezen.


Toekomstige plannen

Voordat u uw huis verkoopt en terug huurt, moet u rekening houden met uw toekomstige plannen. Als u van plan bent om op korte termijn te verhuizen of als u uw woning wilt doorgeven aan uw kinderen, kan het verkopen en terug huren van uw huis niet de beste optie zijn.


Belasting

Het verkopen en terug huren van uw huis kan gevolgen hebben voor uw belastingaangifte. Het is daarom belangrijk om de belastingimplicaties van de transactie goed te begrijpen voordat u beslist om uw huis te verkopen en terug te huren. Hier kan Serphos u volledig over informeren en ondersteunen.Vergelijk verschillende opties

Voordat u uw huis verkoopt en terug huurt, is het verstandig om verschillende opties te vergelijken. Zo kunt u de voorwaarden, kosten en betrouwbaarheid van verschillende kopers vergelijken en de beste optie voor u kiezen.Is het verkopen en terughuren van uw huis geschikt voor u?

Het verkopen en terughuren van uw huis kan een goede optie zijn als u behoefte heeft aan extra geld en geen zin heeft in de verantwoordelijkheden die komen kijken bij het onderhoud van een huis. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw toekomstplannen en de voorwaarden en kosten van de transactie goed te begrijpen voordat u beslist om uw huis te verkopen en terug te huren.


Wanneer het wel geschikt is

Het verkopen en terughuren van uw huis kan geschikt zijn als u bijvoorbeeld uw pensioen wilt aanvullen, grote uitgaven wilt doen, uw hypotheeklasten wilt verlagen of als u wilt verhuizen naar een kleinere woning maar uw huidige woning niet wilt verkopen.


Wanneer het niet geschikt is

Het verkopen en terughuren van uw huis is niet geschikt als u van plan bent om op korte termijn te verhuizen, als u uw woning wilt doorgeven aan uw kinderen of als u niet bereid bent om de controle over uw woning op te geven.


Het verkopen en terughuren van uw huis kan een slimme zet zijn als u behoefte heeft aan extra geld en geen zin heeft in de verantwoordelijkheden die komen kijken bij het onderhoud van een huis. Het kan u meer flexibiliteit en vrijheid geven en u hoeft zich geen zorgen te maken over hypotheeklasten of onderhoud. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw toekomstplannen en de voorwaarden en kosten van de transactie goed te begrijpen voordat u beslist om uw huis te verkopen en terug te huren. Wilt u een gratis adviesgesprek ontvangen? Neem dan contact op met Serphos.


Staat uw vraag er niet tussen?

neem contact op
Ouder echtpaar kijkt naar buiten

Liever direct contact? Laat u terugbellen.

Bedankt voor uw terugbelverzoek, wij nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe financiert Serphos de aankoop van mijn woning?

Wij verkrijgen voornamelijk financieringen via lokale (private) investeerders, voor hun is het dikwijls interessanter om in woningen in de regio te investeren dan dat ze hun geld op een spaarrekening bij de bank hebben staan.

Is een tweede hypotheek een alternatief?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kan een tweede hypotheek een alternatief zijn. Als u uw woning verkoopt en terug huurt via Serphos krijgt u bijna de gehele waarde, incl. overwaarde tot uw beschikking minus een eventuele openstaande (hypotheek)schuld. In geval van een tweede hypotheek, kunt u doorgaans een deel van de overwaarde opnemen.

Mijn huis heeft flink achterstallig onderhoud. Is dat een probleem?

Zeker niet. Achterstallig onderhoud staat een verkoop niet in de weg. Wij kopen zeer regelmatig huizen met achterstallig tot zeer achterstallig onderhoud. In de koopakte nemen we zelfs een vrijwaring op ten aanzien van verborgen gebreken.

Wat gebeurt er met de woning als ik de huur opzeg?

Wij verhuren de woning in principe niet opnieuw aan een derde. De woning komt ter verkoop beschikbaar op de markt, eventueel na onderhoud en/of verbouwing.

Wat is het voordeel als de huur hoger is dan mijn huidige hypotheeklast?

Het voordeel is dat u nu een vrij besteedbaar vermogen heeft waarvan u zelf kunt bepalen wat en wanneer u daar iets mee wilt doen. Verder biedt de huur u flexibiliteit in uw woonsituatie. U kunt vrij verhuizen zonder risico dat u eventueel moet verkopen in een dalende huizenmarkt.

Wat zijn de te betalen kosten?

Serphos betaalt alle vereiste kosten die nodig zijn voor de verkoop en terughuur van uw woning, u hoeft zelf dus niets te betalen. Eventuele kosten voor het inschakelen van uw eigen adviseurs komen wel voor uw eigen rekening.

Worden er huurverhogingen doorgevoerd?

Wij gaan met u een huurovereenkomst aan waarin we de looptijd van de huur opnemen waarbij de hoogte van de huur voor die looptijd vaststaat. Zoals dat ook bij een lening, hypotheek, etc. gebruikelijk is. Na de afgesproken looptijd passen we dan de wettelijke toegestane prijsindexaties toe. Zo weet u en wij waar we aan toe zijn.